Deze dreamcake is een schitterende taart om te maken en hij is dankzij alle bonte kleurtjes goed genoeg om kinderen tevreden te stellen. Versier hem met verse aardbeien of frambozen voor een leuk kleureffect en een lekkere verrassing!

dreamcake
Ingrediënten

Voor de taartbodems
- 300 g bloem
- ½ theelepel zout
- 4 theelepels bakpoeder
- 200 g ongezouten boter, heel zacht
- 400 g suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 vrije-uitloopeieren, gescheiden
- 225 ml melk

voor ELKE glazuurlaag:
- 15 ml puree van vers fruit per laag, gezeefd (wij hebben gekozen voor framboos, kweepeer, kurkuma en aardbei)
- 30 g ongezouten boter, zacht
- 150 g poedersuiker
- citroensap of vanille-extract



1. Verwarm de oven voor op 160°C/gasstand 2. Vet twee taartvormen van 23 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.

2. Zeef het meel, zout en bakpoeder in een grote kom en zet apart.

3. Klop de boter en de suiker tot een luchtige massa. Voeg de vanille toe en dan een voor een de eidooiers. Telkens goed doorroeren! Doe de helft van de melk erbij en meng goed. Dan de helft van het meelmengsel. Weer goed roeren. Daarna de rest van de melk, en ten slotte het meel.

4. Klop in een aparte kom de eiwitten totdat zich zachte pieken vormen. Roer een derde deel van dit eiwit door het beslag. Schep er dan voorzichtig de rest door, maar klop er niet te veel lucht bij tijdens het vermengen.

5. Verdeel het mengsel voorzichtig over beide bakvormen en zet zo’n 45–50 minuten in de oven, of totdat een breinaald er schoon uitkomt. Laat de taarten 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vorm. Laat helemaal afkoelen op een metalen rek.

6. Snijd beide taarten in twee lagen en leg een plak op een serveerschaal. Smeer er je favoriete boterglazuur overheen en stapel dan de volgende lagen erop. De bovenste laag is het mooist met een boterglazuur of eiwitglazuur dat langs de zijkanten druipt. Garneer met vers fruit.

7. Voor boterglazuur zeef je eerst de vruchtenpuree. Dan klop je de boter en de suiker licht en luchtig in een middelgrote kom. Daar voeg je de vruchtenpuree aan toe. Proeven! Je kunt de smaak perfectioneren met wat citroensap of vanille-extract.
 
 

Leon zoete waren & hartige zaken

 



Dit recept is afkomstig uit het boek ‘LEON: Zoete waren & Hartige zaken’ van Claire Ptak en Henry Dimbleby. Bij elk recept staat hoeveel zelfvertrouwen je als kokkin moet hebben om ze te maken, variërend van ‘beginner’ tot ‘heel dapper’. Zo is er voor iedereen, amateur- of ervaren kok, een receptje om uit te proberen.

LEON: Zoete waren & Hartige zaken
€34,95 Verkrijgbaar via de boekhandel en www.wazzaa.nl