Naast de lief! kinderboeken is er onlangs ook een lief! kookboek verschenen. Het boek staat vol met heerlijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot uitgebreide lunches en diners in het weekend: De recepten zijn eenvoudig, smaakvol en gezond.  Wat dacht je van dit lekkere ontbijtje?





Warme kaneelbroodjes uit de pan

Kinderen die lastig eten of geen korstjes willen, happen deze warme kaneelbroodjes achter elkaar weg. Handig voor als je nog een restje stokbrood hebt liggen.



4 personen
Bereidingstijd 15 minuten 

Ingrediënten:
2 tl kaneelpoeder
4 el fijne kristalsuiker
3 eieren
200 ml melk
1 stokbrood
2 el boter
4 el sinaasappel-marmelade 



Roer kaneelpoeder en suiker in een kommetje door elkaar. Klop de eieren in een ruime kom los. Voeg de melk en de helft van de kaneelsuiker toe. Roer het goed door elkaar. Snij d het stokbrood schuin in plakken van twee centimeter. Wentel de stukjes brood door het eimengsel, leg ze op elkaar en laat ze ongeveer een minuut liggen. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan, leg de helft van de stokbroodjes naast elkaar in de pan en bak ze aan de onderkant goudbruin. Draai ze na twee minuten met een spatel om en bak de andere kant ook nog eens twee minuten. Doe hetzelfde met de resterende broodjes. Verdeel de kaneelbroodjes over de borden, bestrooi ze met de resterende kaneelsuiker en schep de sinaasappelmarmelade ernaast. Dit is ook een lekkere variant: klop eieren, melk, één theelepel gedroogde oregano en vier eetlepels geraspte Parmezaanse kaas los. Wentel het brood hierin en bak het goudbruin en krokant. Serveer de broodjes met een schepje mosterd of ketchup.



Eet smakelijk!



Enthousiast geworden over Koken met lief!? Dit 144 pagina's tellende kookboek kost €25,- Bestel het boek hier.


Fotografie: Marcel van Driel