Ontbijt: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Door zelf vruchtenkwark te maken kun je ook bepalen of je er weinig of geen suiker in doet.

Ingrediënten:
150 g aardbeien, schoongemaakt
300 ml kwark
6 el rijstpops
2 el diksap of Roosvicee
Ook nodig:
Staafmixer

Pureer de aardbeien met een staafmixer in een maatbeker tot een grove puree. Schep de kwark erdoorheen. Verdeel de kwark over twee schaaltjes. Strooi de rijstpops eroverheen en schenk de diksap erop. Handig om er restjes rijp fruit in te verwerken. Maak het de avond ervoor klaar, dan heb je er 's ochtends geen omkijken meer naar.

 

 

 

 

 

 

 











Dit recept is afkomstig uit het boek: Koken met lief! Het boek staat vol met heerlijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en 

drankjes tot uitgebreide lunches en diners in het weekend: De recepten zijn eenvoudig, smaakvol en gezond. Bestel het boek hier.


Fotografie: Marcel van Driel