Kant ouderwets? Niet op deze manier! Met kanten kleedjes, taartrandjes of kantpapier kun je de leukste dingen maken! Wij geven je een aantal ideeën!Een regenachtige woensdagmiddag? Bak dan samen met je kinderen lekkere zandkoekjes. Het recept is erg simpel, de ingrediënten komen niet zo precies en de baktijd is vrij kort. En als je het deeg uitrolt met een kanten kleedje erop (het liefst plastic) krijgen ze ook nog eens een mooi motiefje!Vouw kantpapier over een papieren puntzakje en het ziet er gelijk gezellig uit! Met een kaartje eraan maak je het helemaal af. Leuk voor traktaties, maar bijvoorbeeld ook leuk met (droog)bloemen.Versier je kadootjes met kantpapier, dit kan op het kadootje zelf maar je kunt natuurlijk ook originele labeltjes maken met kantpapier. Maak het af met knoopjes, stukjes stof en mooie slierten lint.

Voortaan geen saaie notitieboekjes meer op je bureau! Beplak de boekjes met kanten lintjes en/ of kantpapier en het worden gelijk echte eyecatchers.Een zelfgemaakte slinger is natuurlijk het allerleukst! Hang verschillende soorten kantpapier aan een touw met behulp van knijpers (hier beplakt met masking tape met een kant motiefje). Vervolgens kan je het kantpapier nog opfleuren met stukjes stof en strikjes.


Tover een simpel papieren tasje om in een vrolijk kadotasje. Beplak het met (kant)papier en geef het een persoonlijke touch. Zo wordt het nog leuker om een kadootje weg te geven!


Laat je creativiteit de vrije loop en versier glazen flessen met karton, lintjes, stof en knopen. Op een eenvoudige manier maak je er al snel iets moois van.

Kantpapier is te koop in verschillende hobby-winkels en online.

Fotografie: Joshua Rood