Speciaal voor de ouders, ooms, tantes, opa's en oma's die graag met de kleintjes uit eten gaan, hebben wij een aantal kindvriendelijke restaurants uitgezocht! Restaurants waar kinderen heerlijk kunnen spelen en smullen, maar waar ook de volwassenen kunnen genieten van een lekkere maaltijd.

1. Pannenkoekenboot
Of je nou kiest voor gezellig één of meerdere uren varen en ondertussen genieten van overheerlijke pannenkoeken… kinderen zijn altijd welkom aan boord op de Pannenkoekenboot! Ze kunnen niet alleen de lekkerste pannenkoekcreaties maken, maar ook heerlijk spelen in de ballenbak aan boord. Daarnaast is het iedere woensdagmiddag extra groot feest op de boot, dan vaart de boort speciaal uit voor kinderen die op de boot een partijtje willen geven. In Rotterdam, Nijmegen en Amsterdam kun je aan boord stappen van de gezelligste pannenkoekenboot van Nederland!
Amsterdam, Rotterdam & Nijmegen, www.pannenkoekenboot.nl 2. Madestein
Stijlvol restaurant met een mooi uitzicht, maar nog leuker: er is een kidscorner aanwezig! Hier kunnen kinderen zelf iets lekkers klaarmaken en zich uren vermaken met speelgoed. Daarnaast is er een buitenspeeltuin, heerlijk met dat zomerse weer. Terwijl je geniet van een lekker gerecht en een drankje, komen je kinderen niets te kort!  
Scheveningen, www.younghoreca.nl3. Grut & Groot
Een plek voor iedereen, maar vooral ook voor kinderen! Bij Grut & Groot kunnen kinderen heerlijk samen spelen, hun eigen cakeje 'pimpen' of lekker kleuren in de speelhoek. Het kan en mag bij Grut en Groot! Ook is er voor het kleine grut een speciale menukaart, zodat er altijd iets lekkers en leuks bij zit. Verder beschikt het restaurant over een mooie tuin, zodat het buiten heerlijk toeven is.
Heemstede, www.grutengroot.nl4. Eastern Plaza
Eastern Plaza is een walhalla voor kinderen. In de Kids Plaza kunnen kinderen spelletjes spelen met een tafelvoetbal of playstation. Daarnaast is er van vrijdag tot en met zondag een oppasservice die kindjes schminkt en vermaakt. In Movie plaza kunnen ze zelfs naar de kinderbioscoop! Ook is er een grote omheinde speeltuin, met op mooie dagen een springkussen. En als er niet gespeeld, maar gegeten wordt, is er een kinderbuffet. Ouders kunnen gezellig wokken, en sushi en desserts eten. 
Elst, www.easternplaza.nl5. La Famiglia
Als geen ander weten wij hoe het is om met jonge kinderen uit eten te gaan. Bij La Famiglia denken wij aan onze allerkleinste gasten, met een lekker kindermenu en een gezellige speelkamer. Terwijl ouders genieten van hun gezinsetentje of in alle rust nog even willen natafelen, vermaken de kinderen zich in de kinderkamer. Deze kamer is speciaal voor kinderen zodanig ingericht dat ze fijn kunnen spelen, kleuren of een dvd kunnen kijken.  
Delft, www.italiaans-restaurant-lafamiglia.nl6. Restaurant Troubadour
Familierestaurant Troubadour bestaat uit een restaurant, een buiten- en binnenspeeltuin, recreatie bowlingbaan en een 'feesterij' voor een familiefeest, buurtfeest, themafeest, personeelsfeest of bedrijfsuitje. De kinderen kunnen niet alleen smullen van één van de kindermenu's, maar kunnen ook grote avonturen beleven in de indoor speeltuin. Stoer klimmen aan de klimwand, glijden van de glijbaan en nog veel meer! Natuurlijk ook een goede tip voor een kinderfeestje.
Tubbergen, www.restauranttroubadour.nl